0

Н ачалникът на образователния инспекторат в Благоевград Ивайло Златанов привика школски директори заради дрога в училище. Срещата е инициирана след два случая в гимназии в града.

Единият от тях е от сряда сутринта, когато 17-годишен възпитаник на Природо-математическата гимназия е арестуван с марихуана в района на училището. У него е намерено пликче с 4 грама канабис. Извършен е обиск в дома му, където са намерени още няколко пакетчета с трева. Младежът е баскетболист, а по случая вече работи прокуратурата.

„Не мога да кажа нищо, тъй като не съм запознат. В момента събираме информация. Извиках на разговор класния ръководител. Така че мога да коментирам, след като се запозная какво точно се е случило“, обясни пред „Струма“ директорът на ПМГ – Благоевград Николай Каращранов.

Той добави, че от полицията все още не са разговаряли с него.

А миналата седмица осмокласник в НХГ се почувствал зле, след като изпил хапче с неясни до момента съставки. После му прилошало, прегледан е от мединската сестра в школото и е откаран с линейка до Спешния център. Медиците са го стабилизирали, а по-късно го изписали.

Инспектор в Детска педагогическа стая проведе разговор с осмокласника. Предположенията са, че таблетката е съдържала амфетамини или метамфетамини, популярни като „спийд“ и „пико“.