0

6-годишно момиченце е било блъснато от водач на лек автомобил с турска регистрация на магистрала "Тракия", съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Около 9.10 часа вчера на тел. 112 бил подаден сигнал за пострадало дете при инцидент в района на бензиностанция на 21 км на аутобана в посока Пловдив. Момиченцето е транспортирано в столична болница, където след преглед е установена фрактура на кости на пищяла. След оказана медицинска помощ е освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

По данни на майката, докато били спрели за почивка в аварийната лента, дъщеря ѝ е излязла на платното за движение, където е била ударена от преминаващ автомобил с турска регистрация. След незабавни оперативно-издирвателни действия водачът е установен и задържан на ГКПП "Капитан Андреево". По случая е образувано досъдебно производство.

Двама души са загинали, а други 25 са били ранени при станалите 19 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщават от МВР на страницата на министерството.

В София са регистрирани 19 леки пътнотранспортни произшествия и 3 тежки катастрофи. При катастрофите в столицата са ранени четирима души, от тях един е с опасност за живота.

От началото на месеца загиналите са 52-ма, ранени са 980 души, а от началото на годината вследствие на катастрофи са починали 277 души, ранените са 4956.

При сравнение с реалните данни за загиналите- 282, през същия период на 2022 г. се отчитат с петима по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2023 година, анализират данните от МВР.