0

14-годишно момиче изчезна безследно с 50-годишен рецидивист и вдигна накрак цяло Поморие.

Детето било на гости при баба си и и дядо си в морския град, а познайникът на полицията и жена на неговата възраст отседнали в съседната къща. Във вторник преди обед мъжът и жената, които се представили за семейство от София, поканили ученичката да отиде с тях на водна пързалка. Пенсионерите пуснали внучката си на плаж с непознатите хора, но след като нямали новини от нея 5 часа се отправили към местната полиция.

„Изглеждаха много добре, разговаряха с нас, те предложиха да вземат внучката ми на плажа, за да я наглеждат. Минаха повече от 5 часа и когато тя не се прибра, аз идвам при вас, за да споделя тревогата си, моля ви да започнем да я търсим“, разказала бабата пред дежурните полицаи в Поморие, съобщи  "Флагман".

Почти веднага ченгетата открили спътницата на престъпника, която разказала, че всъщност не е негова съпруга и почти не се познават. По думите й час и половина, след като пристигнали на плажа, от 50-годишния мъж и детето вече нямало следа. Изоставената дама ги търсела и на мобилния му телефон, който бил изключен. Липсвала и колата му.

Издирването е приключило в сряда сутрин, след като престъпникът-омайник е бил хванат с момичето чак в Стара Загора.

Няма данни то да е било насилвано, било е спокойно и е заявило, че напълно доброволно и с желание тръгнало на пътешествие с човека, който е по-възрастен от собствения й баща.

Оказало се, че 50-годишният мъж има голямо криминално досие зад гърба с, като освен че е бил крадец, той се възползвал от наивни жени, за които предполага, че имат финансови възможности.