0

С ветовноизвестният круизен кораб, популярен като Стъкления дворец, ще пусне котва у нас. Пристанище Бургас е включено в маршрута на околосветско плаване, което ще продължи точно 9 месеца.

Програма

Програмата на атрактивния морски круиз Ultimate World Cruise е известна от преди две години, откогато всъщност и тече подготовката на плаването. Тежкият и продължителен маршрут е поверен на огромния кораб с емблематично име Serenade of the Seas. Пасажерът прилича на плаващ стъклен дворец и впечатлява с вида си и удобствата, които предлага на борда. Според предварителните планове Serenade of the Seas ще хвърли котва в бургаското пристанище на 30 май 2024 г., съобщиха от порта. От международната компания Royal Caribbean Group, която организира круиза Ultimate World Cruise, вече са потвърдили заявката.

Оферти

Плаващият дворец пристига в Бургас с близо 2600 пътници на борда. Пасажерите ще имат възможност да слязат на българския бряг и да се възползват от няколко оферти за екскурзии до Несебър, Созопол и остров Света Анастасия. Преди да акостира в Бургас, околосветският круиз ще хвърли котва в Истанбул, а след спирката в наши води поема курс към румънското пристанище Констанца и продължава по маршрута към Средиземно море.

Околосветското плаване ще продължи точно 274 дни и нощи.

Бижу

Корабът Serenade of the Seas ще отплава от Маями, САЩ, на 10 декември 2023 г. и ще премине през над 65 страни, разположени на седем континента. Плаващото бижу ще акостира в 150 града, а пътниците ще могат да опознаят различни и непознати култури. Корабът ще достигне до бреговете на Мароко, Австралия и Бразилия. Морските пътешественици, които ще имат късмета да са на борда на Serenade of the Seas, ще се завърнат обратно в Маями на 10 септември 2024 г., когато е финалната дата на околосветското плаване.

Пиано

Луксозният круизен кораб е от клас Radiance и е менажиран от Royal Caribbean International. Той е построен точно преди 20 години.

Още в края на 2021 г. Royal Caribbean обяви, че Serenade of the Seas ще плава по 274-дневен маршрут, който е най-дългият, предлаган до момента. Цените за Ultimate World Cruise варират от 61 000 до 112 000 щатски долара. За впечатляващият външен дизайн на кораба е използвано основно стъкло, като включително има и стъклени асансьори с изглед към океана. На палубите има открити и закрити ресторанти, спортна палуба, басейни, спа и фитнес центрове, а най-луксозните апартаменти са оборудвани с пиано.