0

С амо по 10 лв. ще се продават днес билетите за Народния театър за всички спектакли, които се играят на сцена „Апостол Карамитев“. На 17 октомври отбелязваме 100 години от рождението на актьора. Кампанията ще бъде активна само на касите на театъра в рамките на работното време.

Сцена

Специалната цена важи само за деня, но е за всички представления в залата до края на годината.

Първите 100 души, закупили билети, ще получат и допълнителен подарък – специално издание с фотографии от най-знаменитите роли на големия български актьор Апостол Карамитев. В същия ден ще бъдат обявени и финалистите по отворената покана на Народния театър за артистични намерения за създаване на спектакли за сцена „Апостол Карамитев“. Инициативата е замислена година по-рано, като целта й е ежегодно да дава възможност на талантливи творци да реализират артистичните си идеи за сцена „Апостол Карамитев“, които да влязат в репертоара на Народния театър.

Роли

Емблематични остават създадените от Апостол Карамитев театрални образи на сцената на Народния театър – Орландо и Жак в „Както ви се харесва“ на Уилям Шекспир, на Ромео в „Ромео и Жулиета“ на Уилям Шекспир, на Гвидо Феранти в „Херцогинята на Падуа“ от Оскар Уайлд, на Хенрих IV в едноименната пиеса на Луиджи Пирандело, и много други.

Именно Апостол Карамитев трансформира пространството на IV етаж в Народния театър на камерна театрална сцена.

*Автор: Василена Маринова