0

П родължава недоволството от промените в пътната организация в София. След част от живеещите в центъра на протест излязоха и таксиметрови шофьори, които се чувстват ощетени, след като много седянки за колите им бяха премахнати.

От Националния таксиметров синдикат поставиха ултиматум на кмета на София Васил Терзиев да възстанови тези места, на които те изчакват клиенти.

Докато едни таксиметрови шофьори протестират срещу промените в пътната организация в София, други се оказа, че са се срещали с кмета на София - Васил Терзиев.

"Съюз "Такси" обяви, че няма да подкрепи протеста, относно премахнатите таксиметрови стоянки. Нашето желание да се срещнем с кмета остава неудовлетворено, напротив, даже получихме съобщение чрез служителя на общинска полиция на входа на общината, че кметът няма да ни приеме. Внесохме заявление, че искаме среща до края на работната седмица, в противен случай минаваме към безсрочни протести на всяка стоянка в града", каза Красимир Цветков - председател на Национален таксиметров синдикат.

Той обясни, че има места в София, на които са премахнати по 10 стоянки на квартал и такива, които разполагат с 1 активна в момента.

Красимир Цветков каза, че един от проблемите за таксиметровите шофьори ще бъде съставянето на актове и фишове от контролните органи.

"В тези ситуации ние не можем да им се сърдим, защото все пак стоянките са премахнати и няма знак, който да позволява престоя и изчакването", коментира още той.

В публикация в профила на Васил Терзиев във Фейсбук се съобщава, че новите промени на движението в София не премахват стоянките.