0

П олицейски трабант се оказа най-сниман на ретро парада в Рибарица през уикенда.
Горди притежатели на прочутия по време на социализма автомобил, произвеждан в някогашната Германска демократична република (ГДР), демонстрираха възможностите на своите миниатюрни автореликви. 

Двубои

Участниците са от цялата страна, а атракция тази година са полицейски и противопожарен трабант, напълно оборудвани. Най-старите автомобили на феста са произведени през 1963/1964 г.
Програмата включва конкурс за автентичност, за най-екстравагантен автомобил, спечелен от Петър Михов, и състезание по майсторско управление на писта, разделена на две категории - до 600 кубика и над 600 кубика. Специална атракция са и зрелищните двубои между трабанти. 

Петър Михов с наградата

 Петър Михов с наградата
Фейсбук

Цветя

Организаторите са подготвили множество награди и купи за победителите, а всеки участник получи грамота и незабравими емоции. След края на официалната програма пред паметника на Георги Бенковски бяха поднесени венци и цветя. През 2020 г. събитието се проведе на площада на Тетевен, но тази година домакините са избрали по-спокойна и красива локация - Рибарица. Свежият въздух на Балкана и гостоприемството на местните жители ще допринесат за още по-незабравимо преживяване за участниците и публиката.