0

Ч рез обществени поръчки ще бъдат закупени 273 камери за измерване скоростта на движение. Това каза в Шабла служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Общо четири са обществените поръчки, като едната е в напреднала фаза. При нея става въпрос за закупуване и доставка на не по-малко от 63 броя преносими камери, коментира Стоянов. Според него това ще се случи през следващите месеци и приоритетно ще бъдат раздадени на местата, където е констатирана концентрация на пътнотранспортни произшествия. „За мен тези камери са много по-ефективни от стационарните, тъй като при тях го има елементът на изненадата. Имам уверението на хората, които работят по тези поръчки, че те са приоритетни и това ще се случи през следващите месеци“, каза още Калин Стоянов.

НА ЛОВ ЗА ДЖИГИТИ: Ето къде ще са новите камери за скорост!

Служебният министър каза още, че ще има нови документи за самоличност, като те ще съдържат биометрични данни. "Проблемът е само с експресната поръчка - ще може да се заяви такава, но документите ще могат да се получат само в София. Това е така, защото искаме всичко да е централизирано. Ще има увеличение на цената на документите за самоличност, но това ще се случи от 1 януари догодина“, коментира още Стоянов.

По отношение на възобновяването на работа на други районни управления, като това в Албена, служебният вътрешен министър Стоянов каза, че това може би ще се случи до дни. 

Калин Стоянов беше в Шабла за откриване на районното управление (РУ), което през 2022 година бе преобразувано на полицейски участък към РУ-Каварна. 

Пускат новите камери за скорост

„С възстановяването на РУ-Шабла даваме възможност на колегите за по-бърза реакция, но по-важното – възвръщаме у хората усещането за сигурност и спокойствие“, каза при откриването Стоянов. Сред гостите на церемонията по официалното възстановяване на дейността на районното управление бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев, заместник-областният управител на Добрич Живко Желязков, председателят на Общинския съвет в Шабла д-р Йорданка Стоева и директорът на Областната дирекция на МВР – Добрич старши комисар Красен Торимацов.