1

О тблъскваща алчност и безочие демонстрира местен „бизнесмен“ в Царево.

На гърба на страданието на хората от селото и сърцатата помощ на хора, дошли доброволно да помагат на пострадалите, той без грам срам им взима последните пари за паркинг.

Лицето е пуснало паркинга, който държи под наем, на цена от 3 лева на час, което е по-скъпо от Синята зона в София.

Тъй като в момента туристи в Царево няма, потърпевши са доброволците, които реално си плащат, за да помагат за възстановяването на курорта, пише „Флагман“, като припомня:

"Паркингите се стопанисват след спечелен конкурс от фирма на местен жител, за когото явно най-важна е печалбата, ако трябва и по време на потопа“.

Паркингът на наглеца се намира в центъра на града – до автоспирката. Той е заработил още във вчерашния ден за траур, а сред първите неприятно сюрпризирани са били бедстващи туристи, дошли да потърсят помощ от общинския кризисен щаб, става ясно от информацията на изданието.

Млад мъж с оранжева жилетка таксува с по 3 лева на час всеки спрял. И тъй като в момента туристи в града няма, си изпатиха доброволците, които чинно бяха таксувани. Ако искаха да посветят деня си на Царево, те трябваше първо да си подготвят по 30-ина лева за автомобила си и после да правят всичко останало, се казва още в публикацията на "Флагман".

По данни на местното издание, царевският „чичо Скрудж“ е близък на едни от общинските съветници в района.

„Не може насред бедствието, когато всеки се е втурнал да помага на хората в беда, да се отвори този паркинг и да се събират пари наред. Съжалявам, че тези хора нямат никакъв усет. Безскрупулни са“, коментира Николай Димов, който е направил видеозапис на грозната картинка.