0

Я рки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери. Това заяви Рая Назарян след срещата с президента Румен Радев.

Председателят на 50-ото Народно събрание разговаря с държавния глава във връзка с чл. 99, ал. 5 от Конституцията и кръга лица, които може да бъдат назначени за служебен премиер.

СЛЕД КАТО НЕ СЕ РАЗБРАХА: Ще имаме ли служебен премиер жена? (ВИДЕО)

"С държавния глава проведохме съдържателен и дълъг разговор по всички теми от дневния ред на обществото, включително бъдещето на България", каза Назарян след срещата. "Обсъдихме моето евентуално съгласие за приемане на поста служебен министър-председател и аз пред него препотвърдих моята позиция, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон, нито ще повишат доверието в политическия процес", допълни тя.

По думите ѝ двамата са разговаряли и за  нейното "евентуално съгласие за приемане на поста  служебен премиер". "Пред държавния глава препотвърдих моята позиция от преди няколко дни. А именно, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон и добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат доверието в политическия процес", категоричена е Назарям. 

По думите й ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт, с всички останали политически формации и "ще се бори за честна победа". "Най-важното за един служебен премиер е да осигури честни и прозрачни избори", каза още Назарян.