0

Б СП се включва във вота на недоверие за политиката в сектор "Енергетика" като съвносители. Това каза в парламента Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на "БСП за България". Решението бе взето след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията.

Нинова заяви, че ще се включат с подписите си в готвения от "Възраждане" вот на недоверие и ще предложат доработка на мотивите, тъй като по думите ѝ, те не са пълни.  

Нинова обясни, че имат бележки по отношение на мотивите, които смятат, че не са пълни и днес до обяд ще бъдат доработени. Даваме и нашите подписи и следобед внасяме вота на недоверие за политика в сектор "Енергетика", добави Нинова. 

С действията си управляващото мнозинство наистина слага кръст на българската енергетика, най-малкото, което можем да поискаме е вот на недоверие и носене на политическа отговорност за това, което се случва, каза тя.

Сред мотивите, които ще бъдат доработени от БСП ще бъдат добавени, освен въглищните централи, и решението за дарението на двата ядрени реактора и др. Ще дадем една по-голяма и обща картина за енергетиката, обясни Нинова. 

Лидерът на БСП посочи, че вярва, че по-голяма част от българското общество разбира какво се случва. Ние ще изложим тези аргументи – нека хората да преценяват, каза още тя. Ако критиките от страна на ГЕРБ са искрени – да подкрепят вота, коментира Нинова въпроса с недостатъчния брой гласове на опозицията, за да мине вотът на недоверие.

Нинова посочи, че управляващите не постигат никакви резултати и по отношение на най-големите си приоритети, каквито са съдебната реформа, членството в Шенген, в еврозоната.

За нас е важна вътрешната политика – състоянието на икономиката, състоянието на бюджета – самите те дават тревожни сигнали за приходната част в бюджета, не случайно го отложиха за след изборите, за да не лъсне истината, че ще режат много и ще вдигат данъци, добави лидерът на БСП. Тя бе категорична, че управляващите не си вършат работата добре.

Нинова информира, че БСП няма да подкрепи промените в Закона за енергетиката.