0

Б ожков напусна домашния си арест.

Маркиран с електронна гривна, той обяви новия си политически проект - „Център".

„През 1300-годишната си история България е имала тежки моменти и моменти на слава, но българският народ е бил силен. Непрекъснато казват, че нищо не зависи от нас. Не им вярвайте – всичко е в нашите ръце", бяха думите на Божков.

Той огласи главната посока на дейността на "Център, както и целта му – "да спасят България".

NOVA

Тридесет и пет години една "мафия", наричаща себе си "политици", ни лъже. Няма образование, бизнес, здравеопазване, каза Божков. По думите му 2024 г. е съдбоносна, светът се променя, няма еднополюсен модел. На България са ѝ нужни силни хора, посочи той. 

Политическото движение иска да обедини около себе си еднакво мислещи личности, организации и партии, а целта е гражданско общество, което "да има свободата да отговаря за своята съдба", допълни още Черепа.

От "Център" се обявяват за справедливост и равенство, върховенство на правото, демократичност, културна идентичност, прозрачност, отчетности и за пренасяне на успешни практики от други държави у нас, съобразявайки националния интерес.

Като председател на УС на поредния политически проект на Черепа бе обявен преподавателят в Софийския университет д-р Дарин Дросев. От думите му пред делегатите стана ясно, че екипите са сформирани, установен е контакт с наличните структури на проекта, както и че са създадени нови. 

Членове на УС са реставраторът Емилия Божинова, Румен Стоянов - изп. директор на сдружението на кметове на кметства, Мануела Димитрова - юрист и други.

Предишната му партия - „Българско лято“ бе поставена под санкциите по закона „Магнитски“ и спря да съществува в края на 2021 г.