0

С лужители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на протест на площад „Независимост“ с искания за достойно заплащане в системата на ведомството и за достойно бъдеще на българската дипломатическа служба. 

БТА

БТА

По-рано този месец от Професионалното обединение на държавните служители на дипломатическата служба заявиха, че стачните действия в МВнР ще продължат до намирането на решения по поставените искания, като предстои включването в ефективната стачка на служители от задграничните представителства на министерството.

БТА

БТА

БТА

Служители на МВнР започнаха стачни действия във ведомството на 2 декември, с искане за увеличение на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дългосрочно и краткосрочно командироване и прекратяване на практиката за намаляване на основната заплата при дългосрочно командироване. 

С протестната акция ще бъде изразена подкрепа за изказването на министър-председателя Гълъб Донев, направено от трибуната на Народното събрание на 09.12.2022 г., и ще бъде поискано съдействие за скорошното постигане на писмено споразумение между стачкуващите служители и ръководството на МВнР.