0

С игнал за средище на наркозависими на метри от жилищни кооперации във Варна. През годините живеещите в района на ул. "Мануш Войвода" многократно са подавали сигнали, пускали са жалби до институциите, но и до днес общинският терен там се обитава от наркозависими, предаде Нова телевизия.

Те се събирали и упоявали около изоставена постройка. По целия терен там се забелязват употребявани спринцовки, а наркозависимите се дрогират буквално на метри от жилищните кооперации. Според Милен Димитров положението е почти нетърпимо. "Цял ден и цяла нощ гледаме наркомани, съмнителни лица, трафик на наркотици. Вече 6 години пускаме сигнали до общината, РЗИ, полицията. Ставали са няколко смъртни случая", разкри той. И допълни, че е имало и случаи на агресия срещу майка с дете и кражби.

Според него наркозависимите продължават да живеят на мястото и дори си палят огньове. А вечер е опасно да се минава оттам. В близост се намира центърът за лечение на наркозависими.

NOVA потърси община Варна за коментар, а оттам обясниха, че периодично се извършва почистване на терена и са организирани акции срещу наркозависимите. Те допълват, че на мястото вече има разрешение за строеж на детска градина и дори е избран изпълнител.