0

2-годишно дете падна в близо двуметрова шахта. Инцидентът се е случил в Стара Загора. Мястото не е било обезопасено, липсвал е капак. Момченцето се е разминало само с охлузвания. Преди време и друго дете е пострадало заради същата шахта.

„Синът ми е бил с баща си. Като са минали оттук е имало поставени дъски върху отворената шахта. Веднага подадохме сигнал до общината. Изпратиха екип, който обезопаси мястото. На другия ден вече беше поставена решетка. Доколкото разбрах отговорник е етажната собственост. Разбрах, че накрая собственик на магазин е оправил шахтата”, разказа пред NOVA Татяна Гюзелева, майка на пострадалото дете.

„Колегите от инспектората са дошли много бързо след подаване на сигнала. На следващия ден са взети размери, за да се сложи капак. Междувременно един мъж е сложил капак, за което благодарим”, коментира Мария Георгиева, служител на общината.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=7ec3470bc3" frameborder="0" allowfullscreen allow="autoplay; fullscreen"></iframe>