0

В девинското село Михалково имат странен гост. Малко меченце обикаля улиците, кучетата го лаят, а то се опитва да намери някъде спокойствие, предаде NOVA. Има желание да влезе в местното заведение дори.

Една от последните му разходки се появи в социалните мрежи. Местен жител е заснел видео, в което се вижда животинчето да тича по пътя на селото, като се опитва да влезе през затворена врата на търговски обект, а в близост минават автомобили и кучета.

Кметът на Михалково Дамян Ганев, заяви, че случаят има предистория. Мечето се е появявало няколко пъти в селото, както и около минералния извор, обясни, че животното не е само. В района има още четири мечки-майка с три мечета, които към момента не са нападали хора.

Безпокойството, ни е че, това е мечка, тя търси храна и когато не намери такава ще започне да напада кошери и животни”, каза кметът на Михалково.

Ганев добави, че за случая са сигнализирали РИОСВ-Смолян, както и горското стопанство в района. Гражданите очакват адекватни мерки. Според него разселването е най-доброто решение.