0

Д ва фиша за пътно нарушение от един и същи ден, час и място, но за различни суми са издадени на шофьор от София. Глобите са издадени в рамките на три месеца, но водачът го забелязва едва, след като ги заплаща, съобщи NOVA.

Цветан Петров, който е син на потърпевшия, показа фишовете, които е получил баща му. „нарушението е от 16 октомври миналата година, но получихме първия фиш през юли тази година. Нарушението е за превишаване на скоростта със 17 километра в час на територията на община Правец. Този фиш беше заплатен. Но миналата седмица – на 21 октомври, при рутинна проверка баща ми е бил спрян. Полицаите установяват, че той има друг невръчен фиш. Глобата е 300 лева за превишаване на скоростта със 32 километра в час. Нея също я платихме”, посочва мъжа.

От фишовете обаче става ясно, че те са издадени за едно и също нарушение, в същия район, с еднаква дата и час. „Дори една и съща е и мобилната камера, която го е заснела нарушението, но се оказва, че са две различни нарушения,което е парадокс. В първия случай глобата беше 50 лева, от която платихме 35 лева заради отстъпката. Във втория случай – от дължими 300 лева платихме 210 лева – отново заради отстъпката”, заяви Цветан Петров.

Той подчерта, че все още не се е свързвал с полицията, за да разбере защо има дублиране на фиша. „Свързах се първо с NOVA, защото подобно нещо не ми се случва за пръв път. Имам подобни случаи и със служебния си автомобил. Пак октомври миналата година съм превишил скоростта със служебната кола. В службата получихме два фиша, които са издадени за нарушение, което е извършено в рамките на три минути на едно и също място от една и съща камера, която ме е заснела”, разказа той.  

И допълни, че фирмата му е изпратила писмо до МВР с питане по казуса. „От отговора на МВР става ясно, че е извършена проверка и единия от фишовете е анулиран. Но не става ясно дали става дума за софтуерна грешка, неизправна камера или друго”, посочи той.