0

П енсионер загуби пенсията си в Несебър, докато се прибирал от пощата към дома си.

Ден по-късно обаче, се разиграва случка като по филмите.

Всичко започва с призив във Фейсбук групата “Шофьори Несебър“, ако някой е намерил изгубената сума, да я върне на мъжа. Публикацията бързо набира популярност сред членовете на групата, които са над 20 хил. души и мнозина спонтанно решават да помогнат на човека, като съберат сумата от 540 лева. Сред тях е и Цветелина Янакиева, която поставя кутия за дарения в аптеката си, информира БНТ.

"Просто се вдъхнових да помогна по някакъв начин. Все пак е началото на годината. Да посрещне човека годината както трябва със спокойствие. Първоначално се събраха едни 330 лв. и остатъка се допълни на другия ден пак. Кой колкото можеше остави.”, споделя жената.

Десетки клиенти и граждани идват в аптеката, за да помогнат кой с колкото може, за да има как човекът да преживее месеца.

“Всички сме хора в крайна сметка. Всеки би дал. 10 лв. нищо не са. Какво можеш да си купиш за 10 лв. вече - нищо. Трябва да се променяме. Хората да бъдем по-добри един към друг. Това е бъдещето!”,  “И аз оставих 15лв и трябва да помогнем всички, колкото можем!”,  “Хората са постъпили много добре. По принцип трябва да се прави добро. Доброто винаги трябва да победи.”, са само част от коментарите на хората в нета.

Цветелина разказва, че човекът плакал от щастие, когато се срещнала с него, за да му възстанови изгубената пенсия.

Администраторите на Фейсбук групата „Шофьори Несебър“ искат пострадалият човек да остане анонимен. За тях е важно, че са стоплили сърцето му с подкрепата си.