0

С валиха майка от самолет и я разделиха с детето ѝ. Жената имала редовен билет, но се оказало, че няма място за нея, съобщава NOVA.

Полетът бил от София до Айндховен. Наземният персонал обяснил на Йорданка Русева, че продадените билети са повече от местата в него и тя трябва да остане. Самолетът излетял без нея, а на борда останали съпругът и 3-годишната ѝ дъщеря. По думите на жената, не ѝ било предложено нито обезщетение, нито билет за друг полет, каквото е правилото, а само опцията да не пътува никой от тях.

Нискотарифната компания "Райънеър" бе потърсена с въпросите защо продават повече билети, отколкото места има на самолета, и на какъв принцип подбират пътниците, които да свалят, но опитите за контакт останаха безуспешни.

Йорданка Русева е успяла да се събере със семейството си, но след като си купила още един билет за друг полет на следващия ден.

Билетите били купено в края на май. Ден преди полета, при чекирането, се оказало, че младата майка няма конкретно място. Пишело, че бордна карта ще ѝ бъде издадена на гейта. 12 души са останали без бордова карта непосредствено преди полета. Шестима от тях получили такава на хартия, но Йорданка нямала този късмет.