0

Т рябва да отбележим, че България е парламентарна република. Решенията и тяхното изпълнение зависят преди всичко от Народното събрание и излъченото редовно правителство. Така премиерът Николай Денков отговори на президента Румен Радев, който посочи, че „курсът на новото правителство тласка България към войната”

„Войната е там, където е. Има една единствена гаранция за защита на България и това е нейното участие в Северноатлантическия пакт. Държави, които не са членове на този пакт, имат сериозни проблеми. Затова ние стриктно трябва да спазваме всички изисквания, които следват от това участие, защото тя няма друг по-добър гарант за своята сигурност”, заяви министър-председателят.

Денков посочи, че служебното правителство на Радев също е изпращало военна помощ. „Министър Тагарев няколко пъти обясни, че това, което подготвяме, е подобно на пакетите, които бяха изпратени по времето на служебното правителство. Всичко е една медийна атака, която няма нищо общо със същината”, подчерта премиерът.