0

В Омуртаг обявиха частично бедствено положение до 9 септември заради липса на вода. Жителите излязоха днес отново на протест срещу безводието и настояха за адекватни мерки, предаде БНТ.

В някои населени места в общината вода се подава веднъж на пет дни, а в Омуртаг - едва за няколко часа през три-четири дни.

ПОСТОЯНЕН РЕЖИМ: Омуртаг без вода - обявиха частично бедствено положение

В началото на месеца след среща с министъра на регионалното развитие Андрей Цеков беше приет план за решаване на хроничната липса на вода, с която Омуртаг се бори от години.

Хората подозират, че Община Омуртаг не може да се справи със задачите, поставени от министерството, за решаването на проблема с безвoдието. Те настояват част от препоръките да бъдат възложени на ВиК Търговище. 

Ешреф Ешрефов, кмет на община Омуртаг: От страна на община Омуртаг всичко възможно се прави за възстановяване на помпената станция. Подали сме документите в Eнергопро за 72-часови проби. Оттам като излезе становище, след това ще съберем необходимите документи от пожарна и други документи и тогава вече ще можем да имаме ток в помпена станция Първи под