0

К орнелия Нинова тръгна към изборите от Бузлуджа като захапа президента Румен Радев и обяви, че отиващата си власт остава държавата финансово стабилна. Лидерът на БСП откри подготовката за вота от върха.

По традиция там събират симпатизантите си за отбелязване на годишнината от създаване на партията.

"Доказахме за 6 месеца в управление с дясна партия, че социалната държава не е фиксация, а реалност. Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Майчинството през това управление за 6 месеца стана от 380 на 710 лв. Младите семейства знаят, че заради БСП в това управление плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници за 12 клас. На тези, които ни провокират, включително и в нашите редове - защо участвахме в това управление с дясна партия - това управление за 6 месеца увеличи пенсиите с толкова, с колкото не са увеличавани през управлението на Борисов". каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БНТ.

В словото си Корнелия Нинова изтъкна, че не е прав президентът Румен Радев, че правителството е оставило държавата в хаос.

"Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Друг предизвика хаоса - онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се озлобиха за още милиони. Грозното лице на мафията поиска реванш пред крехкото начало на справедливостта. Това е изборът - ще продължим ли това, което започнахме или ще се върнем назад", каза тя.