0

С толичани, които имат постоянен адрес в София, вече могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно районно поделение в София.

С платена такса за обикновена или бърза услуга те могат да отидат във всяко районно – от Първо до Девето и да поискат обикновена или бърза процедура за издаване на лични документи.

Целта е да се облекчат по-натоварените звена, които издават български документи за самоличност и за удобство за гражданите, които могат да отидат в полицейско управление, което не е по постоянния им адрес.

От МВР публикуваха и работно време на всички звена за документи в районните управления на територията на София в делнични дни: От 08.00 ч. до 17.45 ч. без обедна почивка.

Заявления за издаване на документи се подават в отдел „Български документи за самоличност” (ОБДС) - СДВР с адрес: гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 91.

Работно време на ОБДС - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 91) в делнични дни е от 08.30 ч. до 17.30 ч. без обедна почивка.

Готовите лични документи се получават в районното управление, където са подадени. От СДВР са изготвили и график на дежурните звена за издаване на лични документи в съботните дни през месец ноември 2022 г., с работно време от 08.30 ч. до 14.30 ч.:

05 ноември - Второ РУ и Седмо РУ;

12 ноември - Четвърто РУ и Осмо РУ;

19 ноември - Трето РУ и Пето РУ;

26 ноември - Шесто РУ и Девето РУ.