0

П ървата въздушна линейка у нас бе изстреляна спешно към Сандански, за да транспортира жена в тежко здравословно състояние, предаде Struma com. 

След поредица от тренировъчни полети: Първа спасителна мисия на въздушната линейка!

 На 5 юни на ул. „Деспот Слав“ в гр. Сандански, при паркиране на лек автомобил, 58-годишната му водачка не е взела необходимите мерки автомобилът да не потегли сам, в резултат на което той тръгва назад и с отворена предна врата я повлича.

Жената е пострадала с фрактура на малкия таз, фрактура на две ребра и ключица.

Настанена е за лечение в МБАЛ-Сандански с опасност за живота.

Димчо Добрев, изпълнителен директор на "България Хели Мед Сървиз" сподели повече за втората мисия на въздушната ни линейка.

Хеликоптерът ще кацне от Сандански в София на болничното вертолетно летище "Св. Екатерина и ще бъде транспортирана до "Пирогов", обясни той.

Добрев посочи, че има данни, че жената има контузни рани и фрактури.

"Сигналът е получен преди половин час. Това е вторична мисия. Мисията не е свързана със скоростно излитане и кацане на хеликоптера. Въпросът е да я транспортираме възможно най-бързо – за около 25 – 30 минути от Сандански до София", добави той.

Изпълнителният директор на "България Хели Мед Сървиз" отбеляза, че пилотите са изключително подготвени, с много часове, с опит в такива мисии, така че няма никакви притеснения за изпълнение на задачата.