0

Т ази неделя България избира, а телевизионният ефир и съдържанието в платформите на Нова Броудкастинг Груп ще бъдат посветени на местния вот. 

Зрителите отново ще могат да се доверят на NOVA, за да проследят отблизо случващото се в изборния ден. Медията ще предложи над 17 часа телевизионно време, 3 специални формата и преки включвания от 15 града в цялата страна. Екип от над 100 професионалисти с доказан опит и авторитет в отразяването на значими събития, ще осигури пълно информационно покритие в изборния ден. За първи път в българския телевизионен ефир резултатите от местния вот ще бъдат представени с най-новата технология за виртуална реалност в света.

Събуди се

Неделният ден ще започне със специалното издание на „Събуди се“ с водещ Марина Цекова. Тя ще даде старт на изборния маратон в 6,50 ч. със седем тематични сегмента. В първия изборен формат предстоят срещи с анализатори, психолози, емблематични лица от екрана и шоубизнеса и изявени лидери на обществено мнение. В изнесеното студио на предаването в центъра на София ще бъде Мариян Станков – Мон Дьо, който ще изследва генезиса на избора с вдъхновяващи личности.

До обяд водещият Христо Калоферов ще предоставя актуална информация за протичането на гласуването в новинарски емисии на всеки кръгъл час. Точно в 12,00 ч. той и Даниела Тренчева ще обобщят най-важното от вота и ще проследят развитието на значимите теми до момента в удължено едночасово издание на Новините на NOVA. Следващите информационни емисии са в 16,00 ч. и 19,00 ч. с водещ Ани Салич. През целия изборен ден репортерите на медията ще предават на живо последните новини и ще следят за нарушения в различни точки на България. Зрителите също могат да подават сигнали за нередности на Моята новина и Facebook страницата на Новините на NOVA.

На фокус 

Изборният формат на предаването „На фокус с Лора Крумова“ стартира в 15,00 ч. Водещата ще анализира политическия пъзел с уважавани събеседници и ще покани в ефира на NOVA три поколения столичани с любопитни истории, главните действащи лица в една нестандартна сватба, съчетала избора в живота с избора на кмет и необичайна общинска администрация, побрана във фургон. Вечерното студио „Изборът на България: Новите кметове“ започва в 17,00 ч. с водещи Мира Иванова и Виктор Николаев.

Те ще разговарят с изявени журналисти, политолози, юристи, историци и социолози с най-точните прогнозни резултати и експертни анализи. В студиото ще гостува и утвърден психолог с професионален прочит на поведението на кандидат-кметовете в предизборната надпревара. Нова Броудкастинг Груп за пореден път ще работи с водещите независими социологически агенции „Галъп интернешънъл болкан“ и „Тренд“. Водещ на виртуалното студио от най-ново поколение ще бъде Николай Дойнов. Той ще покаже развръзката на изборния ден по най-модерния и атрактивен начин, така че зрителите да добият цялостна представа за резултатите и тенденциите в цялата страна.