0

П олицейските управления в страната ще се сдобият с нови фотоапарати. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана от Министерството на вътрешните работи (МВР).

Вътрешното ведомство планира да задели за това перо до 875 000 лева без ДДС, а с налога сумата набъбва до над 1 млн. лева

Изисквания 

Процедурата включва не само доставката, но и гаранционната поддръжка на комплектите с фотоапарати.

В документацията има изричното изискване те да са със сменяеми обективи, външна светкавица, резервна батерия, чанта за съхранение и карта памет. Разделителната способност на обективите трябва да най-малко 20 мегапиксела, а дисплеят поне 3 инча.

Гаранцията на свой ред трябва да е 24 месеца, а срокът за доставката на апаратурата – 60 дни. 

Няма посочена точна бройка. За сметка на това има поставен лимит на цената за всеки комплект. Той не бива да надхвърля 4268,29 лева без ДДС.

В зависимост от офертите ще се определи и финалното количество. Ако обаче за база приемем посочения таван, то МВР ще закупи поне 205 фотоапарата за нуждите на полицията по места. 

Срок 

Те са предназначени са за Главна дирекция „Национална полиция“, Столичната дирекция на вътрешните работи, областните дирекции на МВР, както и районните управления по населените места. Крайният срок за подаване на оферти изтича на 26 юни.

Фотоапаратите са нужни на полицията при заснемане и огледи на местопрестъпления, при организирането на акции и други. Наред с това МВР е пуснало и обява за пазарни консултации.

Целта – проверка колко би струвало закупуването не по-малко от 300 броя анализатори за измерване наличието на алкохол в дъха с по 1000 броя мундщуци за тях.