0

З а нормализиране на политическото говорене призова в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. След като партията неколкократно обяви, че няма да даде подкрепа за втория и третия мандат, Борисов обясни, че евентуални предсрочни избори трябва да доведат до редовно правителство. 

"Тези избори трябва да са последни. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система", подчерта Борисов. 

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни. „Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация“", категоричен е Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и огнената стихия в различни части на страната. По думите заради всички останали бедствия, които споделятаха хората от началото на годината - наводнения, градушки, а в последните дни и пожарите, земеделските производители и потърпевшите хора трябва да бъдат компенсирани, с намаляне на данъците.