0

М инистърът на туризма Илин Димитров стана помощник-готвач на ученичката Камелия Митева от 12-и клас на кулинарно състезание в Габрово. 

Проявата е посветена на 60-годишнината от откриването на Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ (ПГТ „Пенчо Семов“). В надпреварата ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ готвят в отбори с директори на различни институции в Габрово.

Традиции

„Вие, учениците, сте гръбнак на туризма в България, без вас, без средните гимназии, без колежите, без университетите ние нямаме туризъм. Всяко едно усмихнато лице, всяко едно събитие, което увлича все повече и повече хора, е голям плюс в нашия сектор. Гимназията в Габрово е с много традиции. Има път нагоре, давайте смело и нека по-добрият победи“, каза министър Илин Димитров. „Колеги, ученици, приятели и гости, добре дошли. Изключително съм радостен с присъствието на тези, които ще оценяват, на тези, които ще се състезават, и се надявам всичко да премине в спортсменския дух и да победи най-добрият. Награди ще има много, изненади ще има много, нека състезанието започне сега“, каза при откриването Радослав Стоянов, директор на ПГТ „Пенчо Семов“.

Отбори

Министър Илин Димитров готви с Камелия Митева от 12-и клас, Ина Мандева от 10-и клас - с директора на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, д-р Минко Михов, Мартин Иванов от 10-и клас - с Кристина Сидорова, областен управител на Габрово, Николай Николов от 12-и клас - с ректора на Технически университет – Габрово, проф. Илия Железаров. Втората група ученици бе в следните отбори - Александра Марокова от 12-и клас и Петко Койчев, директор на Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Александър Пенев от 10-и клас и заместник-кмета на Община Габрово Мария Йозова. Журито на състезанието е съставено от шеф Андре Токев, шеф Ивайло Димитров и Веселина Славчева. „Искам да кажа на всички участници, че няма значение дали си първи, втори, трети или последен. Най-важното в състезанията е, че човек колкото повече участва в състезания, толкова по-добър става. Колкото повече задачи си правите кулинарни, толкова по-добри ще ставате, така че го използвайте като платформа, като място, където да се усъвършенствате, и, разбира се, да си размените контакти, да създадете добри приятелства“, каза шеф Андре Токев.

Дух

Победител в кулинарната надпревара станаха Камелия Митева и Илин Димитров. „Тя впечатли журито с много техника при приготвянето на предястието и основното. Тя ще бъде кандидат-студентка в Университета по хранителни технологии и наградата е свързана с обучението й. Това е по-хубаво от парична награда“, разкри пред „Телеграф“ Андре Токев. Шефът каза още, че всички участници са се справили много добре, а лично той е впечатлен от задружността на цяло Габрово, усетил е духът на града и хората в него и се е заредил с позитивни емоции от събитието.