0

У чилище по роботика отваря врати в Петрич. В две поредни съботи, на 23-ти и 30-ти септември, ще има безплатни пробни уроци, които ще бъдат на три групи. Занятията са от 10:00, 12:30 и 15:00 часа, на адрес улица България -20. Ако се напълнят групите и има още желаещи, от училището ще пуснат безплатни пробни уроци и в неделния ден, сподели ръководителят на училището Атанас Костадинов. 

Същинският курс на обучение ще започне на 7-ми октомври и ще продължи около 14 седмици. Обучаващите се ще бъдат разпределени в две възрастови групи. Децата във втори и трети клас ще посещават занятията веднъж седмично по два астрономически часа, а големите между четвърти и седми клас – по три астрономически часа, разказа Костадинов. 

Ръководителят на училището разказа, че в уроците по роботика децата ще се научат да строят роботи. Всеки път ще бъдат различни и задачите, които трябва да изпълнят. Освен построяването на роботите, след това има и програмиране със специален софтуер, който е доста интуитивен и лесен за децата. Всяко занятие е направено като конкретна мисия, която трябва да се изпълни и е много интересно за децата, допълни Костадинов. 

Училището вече води групи в 14 града, преди година е отворило врати в Сандански. С нарастване на времето, програмите се обновяват и това е добър старт за бъдещето на децата в света на компютрите и информационните технологии, каза още Костадинов. 

Той посочи, че посещавайки курсове по роботика децата развиват аналитично мислене и добиват богата техническа култура, съобщи БТА.