0

Ф отокапани следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив. В момента в града има монтирани само две мобилни камери, които хващат нарушителите, но от общината искат да закупят още и да ги дарят на полицията, съобщи.

В същото време – само за месец са съставени 34 акта за изхвърляне на отпадъци, извън определените за това места. Най-много актове са съставени в центъра на Пловдив. Според хората, нарушителите са основно обекти за бързо хранене, които късно вечер оставят отпадъци извън контейнерите.

БНТ

"Всичко се изхвърля от заведенията, нерегламентирано изхвърляне на боклуци, мизерия. Миризми, мухи и няма кой да го контролира. Към 9, 10 часа се изхвърля наново".

Обичайна гледка са и старите мебели, и строителните отпадъци, оставени до кофите след ремонт. Най-често това се случва в квартал „Столипиново“.

"Целият град си хвърлят боклуците тук. Виждала съм ги тук с леки коли и бусове. Дойдат тук с едни бели чували. Сигурно има строителен материал вътре".

"Имаме график за едрогабаритни отпадъци, но явно за гражданите е по-лесно да оставят отпадъците си до контейнерите. Могат да се възползват от тези услуги", каза Иван Стоянов – вр. и.д. кмет на Община Пловдив. Градската управа признава, че нарушителите се хващат трудно.

БНТ

От община Пловдив ловят нарушителите с фото-капани. Един от тях е монтиран тук – в квартал „Столипиново“. Решението - повече мобилни камери и мерки от страна на Общинска полиция.

*Източник: БНТ