0

И знасилвачът Пеньо Мангъров, известен като Чешкия, е успял да избяга зад граница преди да го опандизят, за да се укрие и да се размине с 12-годишната присъда, наложена му във вторник за отвличане и изнасилване и принуда. Присъдата му не подлежи на обжалване. Чешкият е успял да организира напускането си от България и е потънал вдън земя, след като е разбрал, че е признат за виновен, съобщава Флагман. 

Припомняме, че ВКС се произнесе окончателно в първите дни на октомври тази година. Присъдата е за отвличане и изнасилване на жена. Първоначално Пловдивският окръжен съд го оневини за отвличането, а за насилственото съвкупление му даде 6 г. затвор. Апелативните магистрати отмениха оправдателната част на първоинстанционната присъда и увеличиха наказанието му на 12 г. затвор. Мангъров обжалва пред ВКС, но тричленен състав не уважи неговите претенции.

На 6 януари 2019 г. , на кръстовището на бул. „Карловско шосе“ и бул. „Дунав“, в посока АМ „Тракия“, Пеньо е отвлякъл жена. След това поел към столицата, като за периода от 3.30 до 10 часа в къща я е изнасилил три пъти, след като заплашил нея и семейството й.

През февруари 2023 г. легендарният изнасилвач Пеньо Мангъров бе спипан дрогиран зад волана на ламборгини в София.  Той бе заловен зад волана на луксозния модел “Урус” - градски джип, пуснат на пазара през 2018 г. Месеци, след като е освободен за пореден път от затвора, Мангъров бил спрян за проверка на 22 февруари на бул. “Тотлебен” в столицата. Пътните полицаи го тествали за дрога. Тестът отчел наличие на бензодиазепини.

Това са група психоактивни вещества, които се съдържат в масово приемани и предписвани успокоителни лекарства като диазепам, лексотан, ксанакс, рохипнол и т.н. Мангъров веднага е бил задържан, а Софийската районна прокуратура поискала постоянния му арест. Съдът обаче го пуснал под домашен арест. 

Първата присъда за сексуално престъпление на Мангъров e от 2004 г. - 8 години зa изнacилвaнe в Плoвдив. Излизa от затвора прeз oктoмври 2010 г. Някoлкo мeceцa cлeд тoвa oбaчe oтнoвo е зaд рeшeткитe. Прeз юни 2011 г. e зaдържaн oт cлужитeли нa ГДБOП в cтoличния кв. “Люлин” за изнудване на няколко жени за огромни суми. Биел ги, заплашвал ги, принуждавал ги да проституират, за да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. Дo aрecт се cтигa cлeд прoдължилo нaд пoлoвин гoдинa рaзcлeдвaнe. Осъден е на 7 г. затвор през 2014-а.

“Ако не ми дадеш 23 хил. лв., ще пусна в интернет клип как правим секс. Ще го видят всички, включително родителите ти и дъщеря ти”, заканил се Чешкия на една от жертвите си, става ясно по време на процеса срещу него.