0

П очетният председател на ДПС Ахмед Доган ще води листата на „Алианс за права и свободи” в Кърджали. Във вторник сутрин коалицията внесе списъка с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия. В него има и други знакови за ДПС лица.

ДОГАН: Голямата цел е да се елиминира ДПС от политическата сцена! (ВИДЕО)

„Това е знак към всички симпатизанти на ДПС, че автентичното Движение за права и свободи на тези избори се явява в коалиция „Алианс за права и свободи”. Знаете, че съдебните саги приключиха не в наша полза и марката ще се използва от тези, които се нарекоха „Ново начало”. Ние продължаваме нашия път. ДПС е в нашите сърца, затова нашият почетен председател Ахмед Доган води знаковата листа в Кърджали”, заяви Ресми Мурад, областен председател.

Централният съвет на ДПС потвърди решенията на ЦОБ от 27 август., включително за изключване и отстраняване от ръководните органи на партията на 8 души, потвърдиха от пресцентъра на коалицията.

„ЦС изрази категоричната си позиция, че демокрацията в България е под сериозна заплаха. Държавността е пред разпад. Необходимо е да има общи действия на всички политически партии за запазване на демокрацията и евроатлантическата ориентация на страната. Не на думи. Не с декларации. А с дела! Ние, от ДПС, призоваваме всички български граждани да се освободят от страха, а всички институции да работят за върховенството на правото. Дължим го на всички, които пожертваха много в името на демокрацията. Дължим го на себе си, на каузата ДПС и на своите деца!”, пишат още от коалицията.