0

П рекратиха разследването за смъртта на светския хроникьор Любомир Милчев-Денди. Според прокуратурата няма данни той да е бил убит.

Софийската градска прокуратура е приела, че не е налице извършено престъпление спрямо живота и здравето на жертвата. Телесното увреждане, довело до фаталния изход, не е причинено от друго лице, твърдят от обвинението. 

СКАНДАЛ С ДЕНДИ: Набедиха го за длъжник на "Света Анна"

Установено е, че смъртта на Денди е в резултат на тежка черепно-мозъчна травма в тилната част на главата, която се е усложнила с развитието на възпаление на белите дробове и генерализирана бактериална инфекция.

Относно механизма на причиняване на телесното увреждане вещите лица и по двете експертизи са категорични, че то се дължи на падане назад от собствен ръст и последващ контакт на тилната част на главата с твърд прилежащ терен. 

ПОКУШЕНИЕ: Опитаха се да убият Денди

Припомняме, че първоначалната версия за смъртта на Денди е че е бил ударен с тежък предмет по главата. Предполагаше се, че негов приятел е извършил опита за убийство, което е станало извън дома му. По-късно бил открит в дома си от негов приятел, с който са съжителствали заедно. Милчев лежал на пода, а на главата му зеела огромна рана. Той незабавно извикал линейка и полиция.

Светският лъв Денди е със счупен череп

По време на огледа станало ясно, че Денди не е бил нападнат в апартамента, а някъде навън. Той обаче е бил в безсъзнание и не е бил разпитан. Една от версиите на разследващите беше, че е възможно и въпросният приятел на Денди да е излъгал. Той е бил разпитан, като се проверявали алибито му, къде е бил във фаталната петъчна нощ. Бяха иззети камерите в района на апартамента. По оперативни данни Милчев се е прибирал и е избухнала свада с негов познат, който го е ударил в главата. С последни сили светският лъв е успял да стигне жилището си, където се е заключил, а след това е припаднал.

След опита за убийство: Светският хроникьор Денди с втора операция, животът му продължава да е в опасност

МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Открили стъпало с кървав ръб в дома на Денди