0

И зпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” единодушно избра Никола Минчев за водач на листата на партията на предстоящите избори за европейски парламент. Определении са и водещите теми, които ПП ще защитава в рамките на европейското семейство, съобщават от партията. 

„Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика“, заяви съпредседателят на ПП Асен Василев. 

В ЕП “Продължаваме промяната” ще защитава четири основни национални приоритета, сред които са "европейски доходи в България, промяна в подхода към миграцията в Европа, силна икономика в чиста природа и защитена България със силна армия". 

„Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо“, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.  

“Продължаваме промяната” ще започне разговори за общо явяване с “Демократична България”, става ясно от съобщението на партията.