0

Г олям пожар бушува на територитя на лесичовското село Боримечково, област Пазарджик. Сигналът е подаден около 15.15 часа на спешния тел.112, съобщи за NOVA говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

По първоначални данни е имало горяща нива в покрайнините на селото. Към мястото са били насочени екипи на пожарната от Пазарджик и от горското стопанство. 

NOVA

Те са установили, че огънят е прехвърлил нивата и е навлязъл в горския фонд. Незабавно е сформиран екип за гасене и локализиране на пожара. В помощ на пазарджишките огнеборци на място са изпратени дежурни екипи от Пещера, Велинград, Панагюрище, Белово. 

NOVA

Към момента на мястото са четири противопожарни специализирани автомобила, няколко джипа, около 40 пожарникари от цялата област, подпомогнати от горски служители и доброволци. Малко след 19 часа пожарът е бил локализиран, но все още не може да се каже каква площ е обхванал. През нощта ще останат дежурни пожарникари в района. 

NOVA

Голям пожар бушува и в девинското село Стоманево. Изгоряла е една къща и две селскостопански постройки. Два противопожарни автомобила и десетки доброволци от селото се борят със стихията. Усилията са насочени да се локализира пожарът и да не обхване боровата гора, каза кметът на Девин Здравко Иванов. Засега не е ясна причината за огнената стихия.