0

П ожар избухна в болницата в Благоевград.

9 души са пострадали. Те са с обгазявания. Само 67-годишен мъж е и с изгаряния, транспортиран е за лечение в София

БГНЕС

С огъня се бориха два екипа пожарникари.

Огънят лумнал към 04:23часа тази сутрин, веднага е подаден сигнал за инцидента. На място са пристигнали два екипа РСПБЗН-Благоевград. 

БГНЕС

Обгазени са 9 пациенти - 4 жени и 5 мъже. Персоналът на отделението е действал много адекватно и е успял навреме да евакуира всички болни.

Като най-вероятна причината е забравена цигара от пациент.

БГНЕС

„Искам да благодаря и на огнеборците, и на персонала, защото са действали много професионално. Само един мъж, който е на 67 години, бе с изгаряния по лицето. Той е транспортиран с линейка в клиниката по изгаряния в София. Към момента няма опасност за живота му, беше адекватен и в съзнание. Рано е да говорим за причините за пожара, версиите са много, но това е работа на полицията“, коментира за "Телеграф" д-р Димитър Димитров, изпълнителен директор на благоевградската болница. 

БГНЕС

Стаята, в която е вилняла огнената стихия до нейното потушаване, е с опушени стени, оборудването вътре също е съсипано. Огънят се е разпространил много бързо. Димът е обхванал коридора. 

Осемте пациенти на ортопедичното отделение са настанени в хирургичното отделение, там продължава лечението им. 

БГНЕС

„Цялото отделение е в дим, сажди и ще се наложи да се ремонтира изцяло. Министерството на здравеопазването вече е уведомено, знаят за случая”, каза още д-р Димитров.

Следствена група от полицията е започнала оглед.