0

Г оляма трагедия разтърси страната навръх Великден. Майка и син загинаха в голям пожар в къщата им в село Павелско, община Чепеларе. Сигналът е подаден в неделя около 23.30 часа, съобщи „Марица“.

На мястото веднага били изпратени огнеборци. Когато пристигнали обаче пламъците са били обхванали и части от съседната жилищна сграда.

„Изгорели са две къщи, пристройка навес и лятна кухня. Едната от къщите само е обитаема, в нея са намерени майка и син изгорели“, каза комисар Симеон Цървуланов, началник на РСПАБ – Смолян.

Изгорелите са майка и син - на 65 и 29 години. Огнеборците са успели да спасят от пламъците приятелката на сина.

Синът Ангел работел в Нареченски бани. Огнеборците са успели да спасят от пламъците приятелката му, която е в болница. Майката Мария загубила съпруга си по-рано. Миналата година в София починала дъщеря й, известна юристка. Оттогава тя се грижела за трите й деца, останали сираци след смъртта й, разказват от селото, шокирани от трагедията.

По думите на очевидците къщата на семейството е горяла от всички страни едновременно, каза Цървуланов.

"Към този момент не можем да изключим никаква версия за причина за пожара, защото много щети е нанесъл и се изисква сериозен анализ. При огледа е присъствало и вещо лице от пожарната. То ще изготви пожаро-техническа експертиза. Може да е случайно събитие, може да е човешка небрежност, не изключваме и умишлен палеж, което на този етап е най-неподкрепената версия. Заведено е досъдебно производство", каза окръжният прокурор Недко Симов.