0

П реди обяд ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В планинските райони явленията ще са временно интензивни и ще има условия за градушки, съобщава БГНЕС.

Ще духа слаб югозападен, след обяд - до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 23 и 28°. Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. В района на Централен Балкан и Родопите има условия и за градушки. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми - главно по Южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър. Максималните температури ще са 23-26°. Температурата на морската вода е 18-19 градуса.