0

О тново е спряно водоподаването от язовир „Студена” за централната част на Перник и кв. „Бела вода” заради авария, съобщава БНР. До отстраняването ѝ, което се очаква да стане в рамките на деня, вода от язовира няма да се подава и за град Батановци и селата Богданов дол, Ярджиловци, Черна гора , Дивотино и Лесковец. 

Поредната авария, отново е на главен клон 1 в района на кв. "Караманица", където на 14 август при работа на фирмата изпълнител на водния цикъл бе скъсан главен водопровод. Оттогава досега след отстраняването на всяка авария се появява нова на метри от старата.

Тръбата там е изключително амортизирана, къса се като вестник, обясняват от дружеството. Резервоарите са пълни и от ВиК се надяват водата в тях да стигне до възстановяване на захранването от язовира. 

Проблемът с честите аварии по клон 1 ще бъде решен с пускането в експлоатацияна новия водопровод, по който се работи в момента. Подмяната му е включена в проекта за водния цикъл, като новите тръби се полагат успоредно на старите. В тази част от Перник, която се захранва от клон 2 водоподаването не е спряно.