0

Т ежка катастрофа е станала преди минути на международния път Е-79 край Мездра, информира BulNews.

Жестокият сблъсък е в района на мотел "Долче Вита".

Челният удар е между лек автомобил "Опел" и турски ТИР. Тежкият камион е пътувал в посока Ботевград, когато в него без причина се забива колата. 

.

 .
Bulnews

На мястото на катастрофата са пристигнали полиция, пожарна и линейка. Леката кола е била толкова смачкана, че се е наложило огнеборците да режат ламарините, за да извадят шофьора.

По неофициална информация, водачът е младо момче на около 20-23 години. От возилото младежът е изваден жив, но в тежко състояние.

Шофьорът на ТИР-а е карал сравнително бавно и след удара е успял да овладее машината, за да не премаже другите коли, но няколко метра по-късно е изгубил контрол и се е забил в скалите край пътя.

BulNews

По цялото пътно платно има много разпилени части от лекото превозно средство.

Проверката с дрегер установи, че турският водач не е употребил алкохол и упойващи вещества.

Заради жестоката катастрофа международният път Е-79 е затворен и в двете посоки. В момента тече оглед на дежурна група на РУП-Мездра. 

Пътят се очаква да бъде затворен през следващите 3 часа. На излизане от Враца на разклона има изградено КПП и целият трафик се пренасочва през Паволче и Челопек, а пътуващите от София, трябва да заобиколят през Ребърково, Паволче и Челопек.

И от двете страни на пътя вече са се образували километрични колони от камиони и автомобили.