0

"Няма как да излезем от кризите без родолюбие. Хиляди българи дойдоха на Рожен, това ясно показва, че България се пробужда“. Това каза по време на официалното откриване на събора на Рожен президентът на България Румен Радев.

„Крайно време е да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и нашите отношения към нея. Българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция“, заяви Радев пред журналисти.

„В критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция“, бе мнението му за срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

"Трябваш ли големите държави да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО в момента е неприемливо, за да почнат и нашите управляващи да сменят позицията си. Трябва ли да чакаме други министри, освен министърът на отбраната на Великобритания, да кажат, че не може да бъдат склад за въоръжените сили на друга държава, за да спрем да гледаме на България като склад.", коментира още президентът.

„Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив - този конфликт категорично се задълбочава - категорично. Жертвите стават все повече. Колкото повече оръжия поглъща, има толкова повече загинали хора и разрушения”, допълни Радев.