0

П роект за извънсъдебно споразумение за обезщетение на едно от семействата на разменените бебета в "Шейново" ще бъде разгледан на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

ОТКРАДНАТ ЖИВОТ: „Шейново” ще плаща второ обезщетение за разменените бебета

Инициативата за споразумението е на пострадалото семейство. Споразумението ще бъде разгледано при закрити врати, поради клауза за конфиденциалност. Докладът съдържа лични данни на семействата, както и сумата на обезщетението, предаде БТА. 

По информация на БНТ сумата няма да надхвърли 70 000 лева. Адвокатът на майката обясни, че до изготвяне на споразумение се е стигнало, тъй като жената има финансови затруднения и не може да си позволи да чака делото да се проточи още. От болница "Шейново" потвърдиха, че е подготвено извънсъдебно споразумение.

ОТКРАДНАТ ЖИВОТ: Осъдиха болница „Шейново” за разменените бебета

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа над 60 точки на първото си заседание след лятната ваканция. 

Предстои да бъдат одобрени доклади, с които олимпийските медалисти от Олимпийските и Параолимпийски игри в Париж да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на София". Заради особените заслуги в развитието на българския спорт, олимпийците ще получат своите награди на тържественото заседание на градския парламент на 17 септември, когато е и празникът на София.

Общинският съвет се очаква да разгледа и Програма за скринингово изследване за рак на млечната жлеза. Програма се предвижда да обхване жените от персонала на общинските детски ясли, комплексите за детско хранене и детските кухни, медицинските специалисти в общинските детски градини, медицинските специалисти в здравните кабинети на училищата и здравните медиатори.