0

О ткриват галерия под звездите в столичния парк „Света Троица“. Тя е в памет на загиналите Ани и Явор, които на 8 май 2023 г. на бул. „Сливница“ бяха пометени на пешеходна пътека от млад водач.

Новото място за култура ще носи името на двамата влюбени и става факт с подкрепата на 45 общински съветници, които гласуваха „за“. „Радвам се, че този доклад беше приет, защото показахме, че по подобни теми можем да се обединяваме“, коментира Мирослав Боршош, председател на комисията в градския парламент и добави, че това е поредната галерия на открито след тези на Моста на влюбените, Народния театър, градинката "Кристал". 

Срок

Очаква се експозицията на открито да стане факт до края на годината. За реализирането й са отделени близо 24 000 лева. „Започваме с фотографски изложби, като в рамките на месец експозициите ще се сменят“, уточни Боршош. Той коментира, че целта на галерията на открито е да се запази паметта на Ани и Явор, които приживе са имали не само отношение, но и принос към изкуството. „Със създаването на галерията ще напомним подобни инциденти да не се повтарят. Надяваме се мерките, които Столичната община взима за превенция срещу такива случаи, да дадат резултати“, коментира Боршош.