0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да дава имунитета си на съучениците на отстранения главен прокурор Иван Гешев. Това обяви самият той в отговор на журналистически въпроси във връзка с провала на първото заседание на парламентарната комисия по имунитетите, което не се състоя заради липса на кворум. 

“И гръм да го удари ще обвинят мене”, коментира Борисов по повод спирането на тока по време на онлайн брифинга на Гешев, на който той обяви създаването на свой политически проект. 

"Вчерашното изявление на бившия главен прокурор показва, че всичко, което направи в последните си дни като главен прокурор, е било подготовка на неговия политически проект, каза още той по повод обвиненията на Гешев, че енергото му е дръпнало шалтера по негова вина. 

"На съучениците на Гешев няма да го дам, докато това продължава", категоричен беше той. 

Борисов уточни, че е бил посъветван да не коментира пред медиите разпитите си в прокуратурата, но не успя да се сдържи. 

"Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам развеждането ми като мечка в прокуратурите, в единия случай ме питаха дали съм чел вестник "Марица" и списание "Лайфстайл", и какво съм имал предвид да кажа, че след пет години ще се оженя, когато се шегувам с всички вас. По-страшно беше във ВКП, където дойдоха трима прокурори да ми зададат въпрос - защо съм искал оставката на Гешев", разказа той, като бе категоричен, че няма да даде имунитета си.

Борисов разясни още, че по време на разпитите си се е поинтересувал, защо от всички политически лидери само той е развеждан по прокуратурите. 

“В него разговор аз зададох въпроса - вие президента Радев викахте ли го - не, Кирил Петков викахте ли го, не, Атанас Атанасов, не, Асен Василев - не, Корнелия Нинова - не, Слави Трифонов - не. А защо ме викате мен?", разказа лидерът на ГЕРБ. На съучениците на Гешев няма да го дам, докато това продължава. Ето, казвам ви два разпита Досега поне 20 политически проекта са започнали изцяло на мой гръб. Аз не чух нито дума за ДПС, нито дума за Радев, нито дума за когото и да е. Аз не чух нито дума за Радев, нито дума за ДПС, а моят имунитет го дава българският народ, слагайки ме на първо място и на избори, и като социологически агенции, и като политическа личност, така че имаме важен ден да не спре токът, ще ме обвинят мен”, заключи лидерът на ГЕРБ.