0

Н асред зима семейство остана на улицата след пожар, който унищожи дома им. Огненият ад изпепели къщата в гоцеделчевското село Господинци рано сутринта в понеделник. Сигнал за бедствието е подаден към 04:56 часа. Два екипа огнеборци потушиха стихията, но нищо не остана от дома на семейство Благоеви.

Пожарът погълна цялата покъщнина и обзавеждане и остави потърпевшите само с дрехите на гърба им. Огънят засегна стените, които при разчистването се събориха и понастоящем стоят само основите на постройката.

Пострадалите имат малки спестявания, с които да стартират възстановяването на своя дом, но те са крайно недостатъчни. Затова отправят горещ апел към всеки, който има възможност, да помогне финансово или с материали.

Открита е и дарителска сметка, а в хранителните магазини на селото ще бъдат поставени кутии за дарения. Помощи могат да се дават и на потърпевшите. На този етап семейството е настанено при близки и затова нямат възможност да приемат дрехи, вещи или обзавеждане.

Нека бъдем добри и съпричастни към една човешка трагедия и който с каквото може да помогне, призовават от кметството в Господинци.