0

К амион изсипа на път в Хасково мъртви птици при транспортирането им за загробване. Инцидентът станал към 17:30 часа на изхода на южния областен център към квартал "Болярово".

Това става ясно от клип, публикуван във фейсбук от XNews. На него се вижда, как труповете на животните изпадат от каросерията на камион на улица "Банска", преди Икономическия техникум. 

"Гледката е страшно неприятна, а миризмата е ужасна", коментира авторът на клипа. По думите на шофьора на камиона, една от ключалките на капака на каросерията се е счупила и това е причинило разсипването на товара. 

Товарният автомобил е превозвал пет-шест тона кокошки от фермата в местността "Идимирли" край Хасково, в която на 10 април бе установено огнище от птичи грип. Товарът е бил насочен за загробване на лицензирана площадка край село Въгларово, обясни директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Илиев, който пристигна на място.

Птиците бяха събрани от пътното платно и претоварени на друг камион, а мястото - дезинфекцирано. Д-р Илиев увери, че няма опасност за хора и животни в следствие на инцидента.