0

П ореден случай на агресия, проявена от питбул към по-малко куче. В опит да спаси своето, стопанката на мини пудел също е пострадала. След като нахапал и влачил пудела по земята, виковете на събралите се хора и ударите им по питбула успели да прогонят животното. Вече има подаден сигнал в полицията, но собственика на агресивното куче остава неизвестен.

Пред „Здравей България” по NOVA потърпевшата Полина разказа, че инцидентът се случил пред храм в местност Рупите. „Шокът беше огромен. След нашата намеса голямото куче избяга. Въпреки че питбулът беше с каишка, когато се обадих на 112 никой не каза, че го познава. Според мен кучето не е бездомно и някой го скри. Чух коментари, че е собственост на човек, работещ пред сергиите в близост", разказа още тя.

По думите ѝ органите на реда са се отзовали изключително бързо, но и те не са могли да открият стопанина на животното. Потърпевшата добави, че вече се движи с електрошок и предупреди посетителите да бъдат внимателни, дори и на място като Рупите.