0

С толичният общински съвет отново не успя да избере свой председател. На балотаж се явиха кандидатът ПП-ДБ-СС Борис Бонев и кандидатът на БСП Диана Тонова.

Нито един от двамата кандидати за втория най-важен пост на "Московска" не получи необходимите 31 гласа.

Кандидатът ПП-ДБ-СС Борис Бонев отново получи 23 гласа, а кандидатът на БСП Диана Тонова получи 9 гласа.

12 на брой бяха недействителните бюлетини, а гласувалите общински съветници - 44. Общинските съветници от ГЕРБ пак не участваха в гласуването.

Следващата дата, на която общинските съветници ще направят пореден опит да изберат председател на СОС, е 30 ноември като заседанието ще започне от 10:00 часа.

В първото гласуване днес, предшествано от коментари за отсъствието на кмета на София Васил Терзиев, участваха и кандидатът на “Възраждане” Красимир Гълъбов, който събра 8 гласа и кандидатът на ИТН Пламен Данаилов, който получи 3 гласа, информира БНР.

В спор влязоха общинският съветник на ГЕРБ Георги Георгиев и общинският съветник от ПП-ДБ-СС Веселин Калановски. "Вече не сте председател на СОС, свикнете с това", коментира той и призова бившият шеф на СОС Георгиев да спре да настоява Терзиев да присъства на заседанието.

Освен това той разкритикува, че ГЕРБ искат да знаят какви политики предлагат от ПП-ДБ-СС, но не са се явили на разговори, въпреки че са били поканени.

От ГЕРБ отново поискаха общинският съвет да прекъсне заседанието си до пристигане на кметът на София Васил Терзиев.

На заседанието стана ясно, че кметът на София Васил Терзиев е на среща в Министерството на финансите. Направиха се предложения да се направи почивка, докато кметът се върне.

Накрая водещата заседанието от ПП-ДБ-СС Грети Стефанова обяви 30-минутна почивка.

Междувременно стана ясно, че Терзиев отново е изпратил писма до всички партии за разговори, след като на първата му покана се отзоваха само БСП и "Възраждане".