0

Ж риците на платения секс намериха нова ниша и вече се предлагат активно из тайни групи в Телеграм.

Поръчката през приложението за незабавни системи става веднага, а компаньонката пристига дори по-бързо от доставката на пица до адрес, показа проверка на „Телеграф“. 

Уговорки в чата и оферти от компаньонките

 Уговорки в чата и оферти от компаньонките
Телеграф

Тайните канали с палави момичета са стотици, като най-популярни са такива с имена на супи - „Шкембе чорба“, „Пилешка супа“, „Гъста чорба“, „Френска супа“ и др. Групи с проститутки са и с имена като „Компот от сливи“, „Мешана скара“, „Банани без пижами“, „Друсан кебап“, а също и напълно откровените наименования - „Курви и Кеш“, „MILF за млади жребчета“, „BG Amateurs”.

Има и локални тайни групи от типа на „Бургаските миндили“, „Мазните курви на Ямбол“, „Северозапад за секс“ и т.н. Има и групи, в които се обсъжда как работи дадена мадама, дават им се и оценки като жури в риалити – от 1 до 10.

В тях се шерват директно снимки, телефони и адреси на момичетата, публикуват се обяви, ако работят професионално в бранша, както техните сводници си промотират стоката. Такива групи са „Курвите на София“ или „Курвите на...“ съответния по-голям град в страната. 

Кредит

Оказа се, че едни от най-търсените обаче в момента не са професионалистките.

В тайните групи, в които попадането не е никак случайно, а става само с покана от администратора и с препоръка от вече приет потребител, често се предлагат жени и момичета, които си имат съвсем нормална работа.

Някои са продавачки в мола, други в бакалията, трети пък имат семейства, деца и мъжете им не подозират с какви пари погасяват кредита за пералнята примерно. Има и немалко непълнолетни момичета, още ученички, които така си докарват по някой лев за дискотека и парцалки от мола.

Нощните заведения също предлагат такива удоволствия

 Нощните заведения също предлагат такива удоволствия
Телеграф

Често от една такава група се прехвърлят покани към други групи не само за секс, но и за наркотици. Има и групи в Телеграм, в които се събират основно педофили, които си разменят снимки и видеа с детско порно. Групите за проституция се конкурират по брой потребители с тези за наркотици. Обикновено между 5 и 10 хил. души влизат всеки ден в тях. 

Доверие

Самите групи също са силно предпочитани от компаньонките. Причината е, че обявите в сайтове като Ало и Адам и Ева например са публични.

Там могат да бъдат видени, включително и от служителите на МВР, които ако решат да си вършат работа, могат да подведат жриците под отговорност, както се случва в нередки случаи. Дебнат и сводници, които веднага захапват някоя новопоявила се, която работи "шано", т.е. не се отчита на никого и каквото изкара е само за нея. Дискретното предлагане в групи само с отбрани, проверени хора е по-малко рисково. 

Особено ако продаващата тялото си срещу пари е семейна жена, работи законна работи или пък е ученичка или студентка. 

Инвестиция

Цените на проститутките от „супа“ групите са в общи линии народни и сравнително добра инвестиция. Варират между 100 и 200 лева на час. Разбира се, има и по-евтини, както и много скъпи предложения. При скъпите са включени различни екстри в креватните изпълнения, а често и опции за посещения на кино, театър, ресторант или друг вид публична дейност в ролята на придружител, като компания. 

Момиче отрече да се продава, ухажор я пусна

В началото на месеца ученичката Стефани Колева лъсна в групата „Шкембе чорба“ в приложението Телеграм с индикация, че прави секс за пари. Девойчето обаче отрече това да е вярно и обясни, че някой я е вкарал без нейно знание и съгласие в тази група. 

Задържани за проституция отговарят пред съда

 Задържани за проституция отговарят пред съда
Телеграф

Според МВР 18-годишната ученичка е станала жертва на класически онлайн тормоз, след като телефонният й номер е пуснат в групата. Хора от самата група обаче твърдят друго – а именно, че някой просто я е издал, че присъства в такава група, родителите й са разбрали и момичето се принудило да пусне жалба. В конкретната група има над 46 000 потребители, а загорелите любители на секса не спирали да пишат на Стефани, която получавала съобщения през 10 минути от различни мераклии, повечето над 50-годишни чичковци.