0

З адочен спор в социалните мрежи се завихри между Радомир Чолаков от ГЕРБ и бившата началничка на кабинета "Петков" Лена Бориславова. Причината – публикация на Бориславова, в която тя обяви, че Венецианската комисия е одобрила законопроект на предходното правителство за въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор.

"Близо сме до въвеждане на работещ механизъм за търсене на отговорност от “недосегаемия” главен прокурор, който “умее да се прави на луд”, досущ като псевдо евроатлантиците, които го избраха и на които удобно указва, че “тя проверката за предметите, които наподобяват златни кюлчета и евробанкноти – продължава”, написа Лена Бориславова.

Изявата на Бориславова във Facebook бе забелязана от депутата от ГЕРБ Радомир Чолаков, които незабавно контраатакува бившата говорителка.

"Госпожа Лена Бориславова се възторгнала във Фейсбук, че Венецианската комисия била „одобрила законопроекта на кабинета „Петков“ за механизъм за независимо разследване на главния прокурор в България.“ Винаги съм подозирал, че освен дефицит на юридически познания, в „кабинета Петков“ се наблюдаваше и сериозен дефицит от познания по английски език, включващ както чисто езиковата, така и функционална грамотност. За да проверим дали екипът на „кабинета Петков“ знае и разбира английски език, ще ги помоля да преведат публично следните пасажи от двете становища на Венецианската комисия, приети на 22.10.2022 г: Ако не могат, ще им ги преведа аз. Но, на първо четене, шамарът е оглушителен“, попита Чолаков и приложи оригиналния текст на решението на Венецианската комисия, публикувано на езика на Уилям Шекспир.